drinkits

Tēma: Alus (1. lapa no 4)

Minibrūža projekts: katls

Turpinot minbrūža projektu ir kopā salikts arī katls. Tajā iemontēti 2x2kw teni, temperatūras sensors un krāns. Temperatūras noturēšanai katls apšūts ar siltumizolējošu materiālu. Tilpuma atzīmes iegravēju izmantojot šo metodi.

Minibrūža projekts: kontrolieris

Pēdējā gada laikā pavisam lēni lieku kopā ar elektrību kontrolētu alus brūvēšanas katlu. Doma ir pāriet uz 40l brūvēšanu vienā reizē, un to visu darīt izmantojot BIAB metodi (“brūvēt maisā”).

Beidzot pabeidzu temperatūras kontrolieri, ar ko kontrolēt brūvēšanas katlā iemontētos teņus. Plastmasas sadales kastē samontēts pats PID kontrolieris, slēdzis, relejs, 2 kontaktligzdas un PT100 temperatūras sensors.

Alus mājbrūvētāju karte

Izveidoju karti ar alus mājbrūvētāju atrašanās vietām. Ja vēlies sevi atzīmēt, tad raksti uz drinkits@gmail.com

#010

Ziemassvētku garšvielu alus

Sakarā ar ūdens trūkumu akā, misas dzesēšana tika veikta pagrabā atstājot pa nakti.

Recepte:

4kg Pilzenes iesals (3,7 EBC)
0,7 Karamele (200 EBC)
0,1 Dedzinātais (1000 EBC)
0,6 Kviešu (18 EBC)
53g Perle 7,7% @60min
89g Wakatu 6,9%, 10 sausā apiņošana

1g kardamons, 8g smaržīgie pipari, 5g krustnagliņas, 5g kanelis, 2g muskatrieksts, 2g koriandrs, apcepti ķirbja gabaliņi iejavošanas laikā,

Iejavošana: 60min 68°C temperatūrā
Vārīšanas laiks: 60 min
Raugs: sausais US-5
Krāsa: 45 EBC
OG 1,049 FG 1,005, 5,8% alkohols
Vārdiena: 21.11.2015.

#009

Mājas apiņi – Spalter Select, Nugget, Perle

Recepte:

3,8kg Pilzenes iesals (3,7 EBC)
250g svaigas apiņu rogas

Iejavošana: 60min 67°C temperatūrā
Vārīšanas laiks: 60 min
Raugs: sausais S-04
Krāsa: 5,7 EBC
OG 1,042 FG 1,010, 4,2% alkohols
Vārdiena: 27.09.2015.

Olderposts

Copyright © 2018 drinkits

Izstrādājis Anders NorénUz augšu ↑